Over RB fietsen

RB Fietsen was, tot eind juni, gevestigd aan de St. Josephstraat. Vanaf 5 juli is de zaak van Robert Brants te vinden aan de Geer 91 (waar eerder Raijmond Dolphijn zijn fietsenwinkel had). Robert Brants, eigenaar van RB Fietsen, begon ongeveer vijf jaar geleden voor zichzelf, in een klein pand aan de Lage Ham, daarna verhuisde hij naar de St. Josephstraat, om nu, voor de derde keer in korte tijd, weer te verhuizen naar een groter pand.

Eerder dan gepland

“De verhuizing begon eigenlijk als grapje, toen ik een keer in gesprek was met Raijmond Dolphijn. Ik zei toen dat ik, als hij stopte, de zaak wel over wilde nemen.” De overname kwam, door verschillende factoren, wel eerder dan gepland. “Het was eigenlijk de bedoeling dat ik eind dit jaar in het pand zou trekken. Maar omdat de levering van verschillende merken slecht was, kwam dit moment het beste uit. Met de voorraad die ik van Raijmond overneem, past alles nu mooi bij elkaar.”

Drie keer zo groot

Het pand aan de Geer is, qua vierkante meters, drie keer zo groot als het oude pand van RB Fietsen. Dat komt de efficiëntie alleen maar ten goede, denkt Robert Brants, die ook blij is dat hij naar een pand gaat waar al een fietsenwinkel in heeft gezeten. “Niks is mooier dan een bestaand pand overnemen, waar al een fietsenwinkel in zat. Ik zal wel moeten wennen aan de indeling van de nieuwe zaak.” Bijkomend voordeel is bovendien dat er aan de Geer meer parkeerplaatsen zijn dan bij het oude pand.

Jack blijft

Robert Brants werkte in zijn oude zaak met één werknemer, in het nieuwe pand wordt de bezetting uitgebreid. “Wilco werkt nu iets meer dan een jaar bij mij. Hij gaat met mij mee. Daarnaast komt Jack er als extra kracht bij. Jack werkte al bij Raijmond en hij blijft ook bij mij werken.” In het begin zal Robert niet veel aan de zaak veranderen, verwacht hij. “Wel moet de werkplaats opnieuw ingericht worden, omdat wij drie werkplekken nodig hebben.”

Het adres mag dan veranderen, de service en de klantvriendelijkheid blijven hetzelfde. “Dat vind ik erg belangrijk. Ik verdien liever minder dan dat ik een ongemakkelijk gevoel krijg als ik mijn klanten niet genoeg kan bieden.” Ook de ophaalservice voor kapotte fietsen blijft Robert aanbieden.

Gegroeid

Terugkijkend op de afgelopen vijf jaar, vindt Robert het leuk dat zijn zaak zo gegroeid is. “Ik ben vijf jaar geleden met 10 elektrische fietsen en 20 banden begonnen aan de Lage Ham. En kijk eens wat ik nu heb opgebouwd.”

Passie

Robert Brants heeft zeker een passie voor het vak. “Ik ben begonnen met een snuffelstage op mijn vijftiende en ben daar nooit meer weggegaan, tot ik voor mezelf begon.” Robert blijft ook zeker mee sleutelen in de werkplaats. “Ik combineer het verkopen met sleutelen.”

RB Fietsen is vanaf 5 juli geopend op het adres Geer 91, 5104 HE Dongen.

Fietsverzekering nodig?

Bereken de premie voor je fietsverzekering online!

Financiering voor uw fiets nodig?

Direct rijplezier, gespreid betalen